Салах се разписа, Египет е на осминафинал за Купата на Африка

Отборът на Египет се класира за осминафиналите на домашната Купа на Африка, след като надигра Демократична република Конго с 2:0 на стадиона в Кайро във втория си мач от група A. Домакините на надпреварата решиха всичко в своя полза през първото полувреме, когато реализираха и двете попадение в срещата.

Салах вкара първото си попадение в тазгодишното издание на Купата на Африка и помогна на "фараоните" да се класират за осминафиналната фаза на надпреварата.

Ахмед Ел Мохамади откри след 25 минути игра, а в края на първата част голямата звезда на „фараоните“ Мохамед Салах откри сметката си на първенството след асистенция на Трезеге. През вторите 45 минути конгоанците опитаха да се завърнат в мача, но така и не намериха верния път към вратата на Мохамед Ел Шенави. Така Египет е на осминафинал, докато ДР Конго отпада от надпреварата след две последователни поражения. В другия двубой от групата по-рано Уганда и Зимбабве завършиха наравно 1:1. Угандийците откриха чрез Емануел Окви, но Кама Билиат изравни в края на първата част. Уганда има актив от четири точки, докато Зимбабве е с една. В последните мачове от групата Египет играе с Уганда, докато ДР Конго се изправя срещу Зимбабве на 30 юни. /БГНЕС