Сакраменто отново срази шампиона и вече води с 2-0 в плейофите на НБА

Сакраменто спечелиха със 114:106 мач номер 2 от серията срещу Голдън Стейт от първия кръг на плейофите в НБА. По този начин Кингс поведоха на шампионите с 2-0 успеха.

Втората среща бе изключително динамична и интригуваща, но не мина и без напрежение, след като обичайният заподозрян Дреймънд Грийн отново влезе в светлината на прожекторите с неспортсменска постъпка. В последната четвърт ветеранът настъпи Домантас Сабонис от Кингс, който бе на земята, а това доведе до изгонването му.

ДеАрън Фокс за втори пореден мач бе в основата на триумфа на своя тим, завършвайки с 24 точки. Домантас Сабонис също вкара 24, а Малик Монк се включи с 18 от пейката. Стеф Къри с 28 точки, Андрю Уигинс с 22 и Клей Томпсън с 21 бяха топреализаторите за гостите. Следващите два мача са домакинства на Голдън Стейт.

Филаделфия също поведе с 2-0 в серията си срещу Бруклин на Изток. 76-ърс изиграха силно второ полувреме, в което наваксаха изоставане от пет точки и напълно заслужено се поздравиха с втора победа - 96:84.

Това стана факт след 33 точки на Тайриз Макси, както и 20 точки, 19 борби и 7 асистенции на Джоел Ембийд, сочен като фаворит за наградата "Най-полезен играч" на сезона. Джеймс Хардън завърши само с 8 точки за 38 минути игра, но това не бе проблеми за Филаделфия, защото Тобайъс Харис също вкара 20. За Нетс, които водеха на полувремето с 49:44, много силен мач изигра Камерън Джонсън. Той вкара 28 точки, от които пет тройки. Микел Бриджес добави 21 точки за "мрежите", но от всички останали играчи единствено Спенсър Динуиди с 12 точки приключи с двуцифрен актив.

Следващият мач от серията, която се пренася в Ню Йорк, е в нощта на четвъртък срещу петък.

Резултати:

Източна конференция:

Филаделфия - Бруклин - 96:84

* Филаделфия води с 2:0 победи в серията. Играе се до четири победи от седем мача.

Западна конференция:

Сакраменто - Голдън Стейт - 114:106

* Сакраменто води с 2:0 победи в серията. Играе се до четири победи от седем мача. /БГНЕС