Сайт ни призовава да печелим с БЕХ, а Гълъб Донев ни обещава бързи печалби

Да започнем да печелим с БЕХ още сега… Това е лайтмотивът на сайта на Българския енергиен холдинг с една малка подробност, че този сайт няма нищо общо с държавната компания, предаде репортер на БГНЕС.

През последните години българските потребители често са атакувани от редица примамливи предложения в световната мрежа. Повечето от тях са свързани с предложението на чудодейни лекарства, които уж могат да ни лекуват от най-опасните болести. Не по-малко разпространени са и сайтовете, които ни обещават бърза печалби при малки инвестиции.

Сайтът използва логото на БЕХ, което стои и на истинския сайт. След това започват разликите. Първата е, че до логото стои изписано Министерството на енергетика и българският герб.

Под логото върви лента с различни индекси. Когато кликнете на някой от тях веднага ви излиза информация на руски език за различни борсови индекси, биткойни, както и икономически новини на руски език.

От името на БЕХ се агитира да станем инвеститори с мотива, че „Българският енергиен холдинг разреши на жителите на България да търгуват с природните ресурси!“.

Обещават ни „голям доход от 5000 лева дори и при минимална инвестиция от 300 лева“, „бързо изтегляне на средства чрез каквато и да е българска банкова карта“.

За да почнем да печелим с БЕХ е достатъчно да се регистрираме чрез формуляра, намиращ се по-горе на сайта. След това трябва да изчакаме обаждане от специалиста от компания БЕХ и да потвърдим регистрацията си. Накрая избираме желаната сума по сметката и след 5 дни ще можем да получим първия си доход.

На сайта, за по-голяма авторитетност, се използва министър-председателят Гълъб Донев. От „изявлението“ му става ясно, че „стартирането на такава платформа е много изгодно за частните предприятия и държавата, както и за обикновените граждани“. Той отбелязва още, че „понастоящем търсенето на електроенергия за износ нараства бързо, а с него и печалбите от продажбата на енергийни ресурси. Да получите своя дял от експлоатацията на този ресурс е изключително изгодна възможност да увеличите капитала си“, съветва Гълъб Донев.

истинският сайт на БЕХ

Тъй като цените на енергийните активи се повишават много бързо, възвръщаемостта на инвестициите варира от 4000 лв. до 50 000 лв. на месец. Лично аз вече станах микроинвеститор в Българския енергиен холдинг и получавам стабилна възвръщаемост на инвестициите си, защото природните ресурси на България принадлежат на всички нас!“, категоричен е служебният премиер, който най-вероятно не знае, че е направил такова изказване.

От Министерството на енергетиката съобщиха за БГНЕС, че въпросният сайт е фалшив. От БЕХ предприемат нужните стъпки за уведомяване на съответните правоохранителни органи.

Истинският сайт на БЕХ съдържа информация за управлението на холдинга, проектите, портфолиото, инвеститорите, кариерите и други важни данни, характерни за компания от такъв ранг. /БГНЕС