Сагата приключи, Балкан победи Левски и е на финал в НБЛ

Балкан победи Левски със 78:76 в зала "Универсиада" и затвори полуфинала серия с 3-1 победи. На финала ботевградчани ще срещнат Рилски спортист. Серията се превърна в истинска сага заради нередовната картотека на Йордан Минчев. "Сините" бяха наказани с три служебни загуби, което автоматично прати Балкан напред. Левски обаче спечели обжалването и НБЛ реши полуфинала да се доиграе. Тимът на Небойша Видич се нуждаеше от само още една победа, за да детронира шампиона от миналата година и си я спечели насред София.

Двубоят бе нервен и изпълнен с драма, като цели трима играчи на гостите недоиграха двубоя заради лични нарушения.

Играчите на Балкан обаче изглеждаха крайно мотивирани, а допълнителен подем в играта им даде завръщането след контузия на Станимир Маринов. Именно с отиграванията си и в защита, и в нападение, националът даде искрата на своите съотборници да се борят до последно и да се класират на финал.

Амад Рори бе под пара в този мач. Той вкара 3 от четирите си стрелби за три точки и завърши с 21 точки, Дерик Маркс вкара 13 точки, а Маринов се отличи с 12 точки.

Лидер на Левски бе Чавдар Костов с 15 точки, 13 плюс 12 борби вкара Зейн Ноулс, 11 вкара Йордан Минчев, а 10 – Марио Литъл (8 до почивката). /БГНЕС