Съдът в Лозана нареди на УЕФА да спре разследването срещу ПСЖ

Президентът на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи ще може да си отдъхне след днешното решение на КАС.

Отборът на Пари Сен Жермен постигна много важна победа в битката да изчисти името си, след като Спортният арбитражен съд в Лозана (КАС) нареди на УЕФА да спре разследването срещу парижани за нарушения на Финансовия феърплей.

Миналия септември комисия на европейската футболна централа реши да отвори отново разследването срещу шампионите на Франция, заради съмнения за нереални партньорски договори, с които клубът заобикаля правилата за Финансов феърплей. Основната причина за разследването бяха двата супер трансфера на ПСЖ - привличането на звездите Неймар и Килиан Мбапе срещу общо 400 милиона евро.

През юни миналата година УЕФА първоначално отсъди, че френският клуб не е нарушил правилата, но няколкото месеца по-късно от организацията отвориха отново случая. Ръководството на ПСЖ обжалва това решение пред КАС и днес от Лозана обявиха, че одобряват жалбата на клуба и разследването няма да бъде отваряно. Решението на КАС е окончателно. Основната теза на ПСЖ бе, че УЕФА сама е нарушила правилника си, който гласи, че едно разследване може да бъде отворено за повторно разглеждане до десет дена след първоначалното решение.

От ПСЖ коментираха кратко, че са наясно с позитивната развръзка и продължават да работят спокойно по развитието на клуба. /БГНЕС