Сърбия удържа Португалия след неправилно отменен гол на Роналдо

Сърбия и Португалия не успяха да се победят в световна квалификация от група А, завършвайки наравно 2:2.

Липсата на ВАР лиши Португалия от трите точки в Белград.

На стадион „Райко Митич“ в Белград „плавите“ и „мореплавателите“ си разделиха по едно полувреме. До почивката гостите бяха по-ефективни и поведоха с два гола след попаденията на Диого Жота. Първо, той откри с глава след центриране на Бернардо Силва, а впоследствие се разписа и след асистенция на Седрик Соареш.

Началото на втората част бе мечтано за сърбите, които върнаха бързо един гол чрез Александър Митрович. След точно час игра Филип Костич възстанови паритета, а до края не паднаха нови попадения и така двата тима поделиха точките. В добавеното време на срещата Никола Миленкович бе изгонен с директен червен картон на гол на Кристиано Роналдо бе отменен неправилно от страничния съдия. Топката премина с пълния си обем голлинията на домакините, когато бе изчистена от Стефан Митрович.

Системата за видеоповторение ВАР обаче не е налична за световните квалификации и така португалците не успяха да стигнат до трите точки. След края на срещата селекционерът на европейския шампион Фернандо Сантош, за когото това бе юбилеен мач номер 1000 в треньорската кариера, сподели, че главният съдия се е извинил на Роналдо за отменения гол.

И двата отбора продължават с еднакъв актив след първите си два мача – по четири пункта. Трети е съставът на Люксембург, който победи изненадващо Република Ирландия като гост с 1:0. Единственият гол за непретенциозния тим отбеляза Герсон Родригес в 85-та минута. В следващите мачове от групата на 30 март Азербайджан приема Сърбия, а Люксембург е домакин на Португалия.

Останалите резултати:

Група Е:

Беларус – Естония 4:2

Чехия – Белгия 1:1

Група G:

Черна гора – Гибралтар 4:1

Нидерландия – Латвия 2:0

Норвегия – Турция 0:3

Група Н:

Русия – Словения 2:1

Хърватия – Кипър 1:0

Словакия – Малта 2:2. /БГНЕС