Съдбата на Конте става ясна тази вечер

Ръководството на Тотнъм ще реши до края на работния ден какво е бъдещето на мениджъра Антонио Конте. Все по-голяма изглежда вероятността италианският специалист да бъде освободен след избухването си срещу играчите на тима през уикенда, когато "шпорите" направиха равенство с последния в класирането Саутхемптън.

На пресконференцията след мача Конте нападна остро своите възпитаници, като имаше тежки думи и срещу ръководството на клуба. Резултатите на лондончани през 2023 година са слаби, като те отпаднаха от двете домашни купи и Шампионската лига, а позицията им в топ 4 е сериозно застрашена от преследвачите Нюкасъл и Ливърпул.

Договорът на Конте изтича в края на сезона и със сигурност няма да бъде подновен, но най-вероятно друг треньор ще довърши кампанията на тима. В момента италианецът е в родината си за няколко дни почивка по време на паузата за мачове на националните отбори.

Вчера медиите в Англия съобщиха, че част от играчите на Тотнъм вече не искат да работят с Конте след казаното в събота. Те са категорични, че по време на емоционалната пресконференция треньорът е прекрачил границата.

Тотнъм заема четвърто място в класирането с 49 точки, една повече от петия Нюкасъл, който е изиграл два мача по-малко. Ливърпул е на шеста позиция с 42 точки и също два мача по-малко от "шпорите". /БГНЕС