Рууд обърна Рубльов след драма и оформи 1/2-финалите в Торино

Каспер Рууд се класира за полуфиналите на заключителния Мастърс турнир на осемте най-добри, след като обърна Андрей Рубльов след 2-6, 7-5, 7-6 (5) за около два часа и 25 минути здрава битка в Торино.

Руснакът стартира ударно и не остави шансове на норвежеца в откриващата част, реализирайки два пробива, за да поведе комфортно в резултата. Той продължи със силната си игра и в началото на втория сет, когато стигна до нов брейк, но моменталното му връщане от Рууд промени посоката на срещата.

Каспер Рууд.

Норвежецът изчака своя миг в края на частта и след пробив в 12-ия гейм вкара двубоя в решителен трети сет. В него Рубльов отново стигна първи до пробив, но допусна, подобно на втората част, рибрейк в следващия. Победителят в мача бе решен след тайбрек, в който Рууд се възползва от втория си мачбол, за да се класира за полуфиналите в дебютното си участие на финалите на АТП в кариерата.

Двамата завършиха с много близки показатели, но в крайна сметка Рууд успя да стигне до обрата, а с това да заслужи и мястото си сред последните четири, където ще играе с миналогодишния шампион Данийл Медведев, който прогресира до полуфиналите след три поредни победи в груповата фаза на турнира. Рууд и Медведев имат два мача помежду си, като и двата са спечелени от световния номер 2 – през тази година руснакът триумфира на четвъртфиналите в Майорка.

Срещата ще започне в 22:00 часа българско време, а по-рано в 15:00 б.в. един срещу друг ще играят Новак Джокович и Александър Зверев. Номер 1 в света води в общата статистика със 7-3 успеха. /БГНЕС