Рууд обърна Нори за първи успех на заключителния Мастърс

Каспер Рууд надигра Камерън Нори с 1-6, 6-3, 6-4 след обрат в двубой от Зелената група на заключителния Мастърс на осемте най-добри в Торино.

Камерън Нори (л) и Каспер Рууд (д).

Норвежецът изостана в сетовете след страхотна игра на британския си съперник, който дебютира в изданието, влизайки като резерва на мястото на контузения Стефанос Циципас. Нори даде само гейм на Рууд, печелейки категорично първата част след два реализирани пробива. Рууд обаче се окопити и обърна развоя на събитията, след като търпеливо изчака своите мигове и осъществи по един брейк във всяка една от следващите две части за крайната победа.

Скандинавецът направи десет аса и спечели 78% от точките на първи сервис, като завърши с 32 уинъра и 22 непредизвикани грешки срещу 30-20 в статистиката за Нори. Победата го остави в играта за продължаване към полуфиналите в дебютното му участие на финалите на АТП – той ще се изправи в последния си двубой в групата срещу руснака Андрей Рубльов, а победителят ще се класира за последните четири в надпревара заедно с вече гарантиралия си участие Новак Джокович, който ще завърши на първото място.

Нори няма шанс да продължи напред. От Червената група вече е ясен един от полуфиналистите – миналогодишният шампион в съревнованието Данийл Медведев. /БГНЕС