Румен Радев предаде флага на инициативата "Три морета" на Латвия

Срещата на върха в София е ясно доказателство, че в резултат на нашата обща политическа воля, на подобрена координация, на усърдна работа, Инициативата "Три морета" се развива с бързи темпове. Имаме вече реални и практически резултати, и става все по-привлекателна не само в регионален, но и в глобален план.

Това заяви президентът Румен Радев преди да предаде флага на инициативата на следващата държава домакин на форума, предаде репортер на БГНЕС.

"По време на срещата на Върха на инициативата "Три морета" приехме съвместната декларация на държавните ръководители. Тя е израз на нашата обща политическа воля да работим за ускореното развитие на нашия регион чрез подобрена транспортна и енергийна структурна свързаност чрез стимулиране на публично частните партньорства, чрез въвеждане на нови иновативни модели за развитие", каза Радев, който е домакин на форума.

Той обобщи, че в срещата са взели участие повече от 10 държавни глави, правителствени ръководители и министри на държавите членки и нашите стратегически партньори САЩ, Германия и Европейската комисия.

Той добави, че във форума са взели участие и близо 400 фирми, което според него е голям успех.

Следващата страна домакин на "Три морета" е Латвия.

След като отчете постигнатото по време на международния форум в София и изрази задоволство от постигнатото, Радев декларира подкрепа за сътрудничество към латвийския президент Егилс Левитс. /БГНЕС