Роналдо: Това е правилният момент да потърся ново предизвикателство

Това е правилният момент да потърся ново предизвикателство. Това заяви звездата на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо, след като стана ясно, че „червените дяволи“ са прекратили договора му по взаимно съгласие. Причина за раздялата между двете страни стана експлозивното интервю на португалския нападател за Пиърс Морган, в което той разкритикува клубното ръководство.

Кристиано Роналдо.

Кристиано Роналдо напуска Манчестър Юнайтед по взаимно съгласие, с незабавен ефект. Клубът му благодари за неговия огромен принос по време на двата престоя на „Олд Трафорд“, в които той вкара 145 гола в 346 мача, и пожелава на него и семейството му успехи в бъдеще. Всички в Манчестър Юнайтед остават концентрирани върху продължаването на прогреса под ръководството на Ерик тен Хаг и съвместната работа за постигане на успехи на терена“, се казва в официалната позиция на манчестърци.

Самият Роналдо публикува свое изявление след разтрогването на контракта си на „Олд Трафорд“. „След разговори с ръководството на Манчестър Юнайтед, ние взаимно решихме да прекратим преждевременно нашия договор. Обичам Манчестър Юнайтед и феновете, това никога няма да се промени. Въпреки това, смятам, че това е правилният момент да потърся ново предизвикателство. Пожелавам на тима успех до края на сезона и в бъдеще“, сподели офанзивният футболист, който в момента е в Катар с националния отбор на Португалия.

Междувременно се появи информация, че собствениците на Юнайтед – семейство Глейзър, обмислят продажбата на клуба след 17-годишно управление. „Ръководството ще обмисли всички стратегически алтернативи, включително нови инвестиции в клуба, продажба или други транзакции, включващи компанията“, се пише в клубно съобщение. Глейзър загубиха голяма част от привържениците на „червените дяволи“ през годините, като през миналата запалянковци открито протестираха срещу опита на клуба да се присъедини към европейската Суперлига. /БГНЕС