Роналдо: Толкова съм щастлив да бъда у дома

Кристиано Роналдо изрази задоволството си от това, че е обратно „у дома“ в Манчестър Юнайтед и е гладен да напише още история с клуба.

Завръщането на петкратния носител на „Златната топка“ на „Олд Трафорд“ стана официално във вторник сутринта, след като подписа двугодишен договор с опцията за удължаване с допълнителен сезон. Роналдо вкара общо 551 гола на клубно ниво в Реал Мадрид и Ювентус, след като напусна „червените дяволи“ през 2009 и в интервю за клуба, 36-годишният футболист сподели, че сега е точният момент за него да се завърне в Манчестър.

Роналдо прекара шест години на "Олд Трафорд" при предишния си престой.

Имам фантастична история с този невероятен клуб. Бях там на 18 години и, разбира се, съм щастлив да се завърна обратно у дома след 12 години. Така че наистина съм щастлив и очаквам с нетърпение първия ми мач. Мисля, че това е най-доброто решение, което взех, и е в точния момент. Преминах от Юве в Манчестър, това е нова глава, толкова съм щастлив и доволен, и искам да продължа в същия дух, да напиша история и да се опитам да помогна на Манчестър да постигне големи резултати, да спечели трофеи и номер 1 от тях – да триумфира със страхотни неща“, започна той за официалния сайт на „червените дяволи“.

Португалската звезда говори и за силните си взаимоотношения с бившия мениджър на Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън, добавяйки, че те все още се чуват редовно и влиянието, което шотландецът имал върху кариерата му, ще бъде винаги нещо, за което той ще бъде признателен на бившия наставник.

„Както всички знаят, след като подписах с Манчестър Юнайтед на 18, Сър Алекс Фъргюсън беше ключът. Помня, когато играехме срещу Манчестър, когато бях в Спортинг Лисабон. За мен, Сър Алекс е като баща във футбола. Той ми помогна много, научи ме на толкова много неща и по мое мнение имаше голяма роля, защото продължихме да поддържаме връзка и той е невероятен човек. Много го харесвам и той беше с основна заслуга да се завърна тук“.

Роналдо се завръща на „Олд Трафорд“ като клубът не е печелил трофей от четири години насам, като наскоро отстъпи на Виляреал след изпълнение на дузпи във финала на Лига Европа. Мениджърът Оле Гунар Солскяр ще се надява да сложи край на тази суша, подчертавайки, че не иска да усеща повече болката от Гданск, и Роналдо е нетърпелив да помогне на отбора да се върна на пътя на трофеите.

Играх с него 2-3 години в Манчестър Юнайтед, така че имам добра връзка с него, но сега с различна роля, аз съм играч, той е треньор. Но това няма значение, с него се разбираме страхотно и както казах и преди, аз съм в Манчестър, за да помогна за постигането на добри резултати. Треньорът може да разчита на мен за всичко, от което има нужда. Така че съм на разположение за всичко“, завърши португалецът, който може да дебютира идната събота в домакинството на Нюкасъл. /БГНЕС