Роналдо остана извън състава на Юнайтед за контролата с Атлетико

Манчестър Юнайтед остави Кристиано Роналдо извън групата за контролата с Атлетико Мадрид в Осло в събота. Новината идва, след като 37-годишният португалски нападател поиска трансфер това лято. По последни информации, агентът на играча Жорже Мендеш е помолил ръководството да определи негова цена, за да бъде отправена официална оферта за него, като е спряган със завръщане в Спортинг Лисабон, както и с трансфер в Наполи.

Кристиано Роналдо.

И Спортинг, и Наполи ще играят в групите на Шампионската лига през настоящия сезон. Провалът на „червените дяволи“ да завърши в топ 4 на Висшата лига миналата кампания означаваше, че Роналдо не може да прибави към рекорда си от попадения в турнира, като на всички играчи им се орязват 25% от заплатите в резултат на некласирането за групите. Роналдо се завърна на „Олд Трафорд“ миналото лято от Ювентус, но бе спряган по-рано за трансфер в предстоящия съперник на Юнайтед Атлетико, който подобно на Байерн Мюнхен и Челси, отказаха да отправят оферта за играча.

Роналдо не посети предсезонната подготовка на „червените дяволи“ и не пътува с отбора до Тайланд и Австралия, но наскоро се видя с наскоро назначения за нов мениджър Ерик тен Хаг за разговори за бъдещето си. Клубът заяви, че отсъствието на португалеца е заради семейни причини. Юнайтед обявиха на официалния си сайт състава, който ще пътува за норвежката столица, като в него попадат новите попълнения Тирел Маласия, Кристиан Ериксен и Лисандро Мартинес.

Групата на „червените дяволи“:

Вратари: Давид де Хеа, Том Хийтън, Матей Ковар

Защитници: Диого Далот, Итън Леърд, Виктор Линдельоф, Хари Магуайър, Тирел Маласия, Лисандро Мартинес, Алекс Телес

Полузащитници: Кристиан Ериксен, Бруно Фернандеш, Фред, Джеймс Гарнър, Скот МакТоминей, Факундо Пелистри, Дони ван де Беек

Нападатели: Антъни Иланга, Антони Марсиал, Маркъс Рашфорд, Джейдън Санчо. /БГНЕС