Роналдо очаква да се завърне в игра до две седмици

Роналдо получи травма в дясното бедро по време на мача на Португалия със Сърбия, но очаква бързо да се завърне на терена.

Звездата на Португалия и Ювентус Кристиано Роналдо заяви, че не се притеснява от контузията, която получи по време на мача на "мореплавателите" със Сърбия миналата вечер. 34-годишният нападател бе заменен принудително в 31-та минута на двубоя заради мускулен проблем, а неговите съотборниците успяха да стигнат само до равенство 1:1 в евроквалификацията в Лисабон и по този начин записаха второ поредно реми в пресявките за Евро 2020.

Роналдо получи травмата, докато спринтираше, за да настигне дълъг извеждащ пас, като се спря и веднага даде сигнал на пейката, че има проблем с дясното бедро и трябва да бъде заменен. "Не се притеснявам, познавам тялото си. Би трябвало да се завърна в игра до една или две седмици", каза след срещата португалецът пред медиите в родината си. Почти сигурно Роналдо ще е готов за първия мач на Ювентус срещу Аякс от четвъртфиналите на Шампионската лига. Нападателят се отличи с хеттрик при победата на "бианконерите" над Атлетико Мадрид на осминафиналите и е пределно решен за поредна година да стигне до финала на най-престижния европейски клубен турнир. /БГНЕС