Роналдо и Санчо пратиха Манчестър Юнайтед на 1/8-финалите в ШЛ

Манчестър Юнайтед се класира за осминафиналите на Шампионската лига, след като надигра Виляреал с 2:0 като гост в среща от предпоследния кръг на група F.

„Жълтата подводница“ имаше контрол върху притежанието на топката и през първата част създаде няколко ситуации пред вратата на Давид Де Хеа, но испанският страж на „червените дяволи“ се справи. През второто полувреме отново домакините изглеждаха по-опасни, но Джейдън Санчо направи голям пропуск пред другата врата, биейки от изгодна позиция в обсега на вратаря Херонимо Рули. Възпитаниците на Унай Емери се поумориха и след влизането в игра на Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд, Юнайтед натиснаха и стигнаха до победата след две попадения.

Роналдо има вече шест гола в тазгодишното издание на Шампионска лига.

Първо, Кристиано Роналдо се възползва от грешка при изнасянето на топката от Рули към Етиен Капу, а в края Санчо реализира първия си гол с екипа на Юнайтед след идването през лятото. Така, манчестърци продължиха към елиминациите на надпреварата, а Майкъл Карик записа победен дебют начело на тима, след като пое временно състава след уволнението на Оле Гунар Солскяр. Юнайтед са на първа позиция в класирането с десет точки, вторият Виляреал е със седем. „Червените дяволи“ ще завършат на върха в групата дори при загуба от Йънг Бойс в последния кръг заради по-добрите си показатели в преките мачове с „жълтата подводница“.

Аталанта не успя да изпревари испанците след зрелищно равенство 3:3 при визитата си в Швейцария. Играчите на Джан Пиеро Гасперини имат шест пункта и се нуждаят от задължителен успех в последния мач срещу Виляреал в Бергамо.

В група Е, Барселона ще трепери до последно за мястото сред най-добрите 16 в Шампионската лига. Каталунците не успяха да си гарантират второто място в група Е, тъй като направиха нулево равенство с директния си конкурент за тази позиция Бенфика. Така, всичко ще се реши в заветния кръг от груповата фаза, когато "орлите", които са с пет пункта, трябва да победят задължително Динамо (Киев). "Блаугранас", които са със седем, се нуждаят от триумф срещу вече класиралия се убедително Байерн Мюнхен.

До някаква степен, Барселона трябва да съжалява за изпуснатата победа тази вечер. "Лос кулес" създадоха достатъчно на брой голови положения, но силен мач на португалската врата направи Одисеас Валходимос. Веднъж и гредата беше негов верен съюзник при изстрел на Демир. В края гол на Роланд Арухо беше отменен поради засада.

В група G, всичко ще се реши в последния кръг от мачове. Шампионът на Франция Лил постигна домакинска победа над РБ Залцбург с 1:0 след гола на Джонатан Дейвид през първата част, докато Севиля се справи с Волфсбург в Испания с 2:0 след попаденията на Жоан Жордан и резервата Рафа Мир. В подреждането преди последните срещи от групата Лил измести Залцбург от първото място и води с осем точки, следван от австрийците със седем, Севиля с шест и Волфсбург с пет.

Барса е опрян до стената и виси за 1/8-финалната фаза.

В група Н, Челси разби Ювентус с 4:0 на „Стамфорд Бридж“, като се класира за осминафиналите и измести „Старата госпожа“ от първото място в групата. Трево Чалоба, Рийс Джеймс, Калъм Хъдсън-Одой и Тимо Вернер се разписаха за „сините“, които изпревариха съперника в подреждането, след като по-рано загубиха визитата си в Италия с 0:1. И двата тима имат по 12 точки, но Челси е с по-добрите показатели в преките срещи и ще завърши на първо място, ако спечели последния си двубой със Зенит Санкт Петербург като гост. Руснаците направиха 1:1 с Малмьо в Швеция. /БГНЕС