Рибакина се справи с Пегула за 13-а поредна победа

Елена Рибакина записа 13-а поредна победа и се класира на финал на Мастърс турнира в Маями. Състезаващата се за Казахстан тенисистка елиминира Джесика Пегула със 7-6 (3), 6-4.

Световната №7 е спечелила последните си пет мача срещу опонентки от топ 3. Две от победите дойдоха в Индиън Уелс, когато по пътя към титлата Рибакина изхвърли първата в ранглистата Ига Швьонтек и подгласничката й Арина Сабаленка.

Срещу Пегула не бе никак лесно за казахстанката. Тя изостана и в двата сета, а при 2-2 в тайбрека на първия заваля дъжд, което доведе до прекъсване. Рибакина обаче спечели частта при завръщането и подобри баланса си на 7-0 в тайбреците този сезон.

Последва по-дълга пауза, защото продължи да вали, шампионката от Уимбълдън изостана с 2-4, но успя да стигне до обрат в сета и да постигне чиста победа.

Елена Рибакина очаква победителката от мача Петра Квитова – Сорана Кърстя.

Чехкинята стигна до полуфиналите на Мастърс турнира в Маями за пръв път в кариерата си, след успех над световната №18 Екатерина Александрова с 6-4, 3-6, 6-3. Чехкинята бе в трудна ситуация, след като загуби втория сет и бе изправена пред брейкпойнт в третия, но в крайна сметка много по-големият ѝ опит наклони везните в нейна полза и тя се нареди сред най-добрите четири във Флорида в 13-ото си участие в турнира. /БГНЕС