Режисьорката на "Барби" Грета Геруиг ще прави продълженията на "Хрониките на Нарния"

Новите филми за "Хрониките на Нарния" намериха своя режисьор. Грета Геруиг ще оглави известната фентъзи адаптация, която ще се излъчва по Netflix.

Netflix купи правата за поредицата през 2018 г. и сега известната епична фентъзи поредица "Хрониките на Нарния" на К.С. Луис се подготвя да бъде пренесена отново на кино. Проектът трябваше да бъде спрян след пандемията от коронавирус. След съобщението, че Матю Олдрич, сценаристът на анимацията "Коко", е написал сценария, нова информация за продукцията по никакъв начин не се появи.

Американската актриса и режисьор Грета Геруиг се прочу с филма "Барби" с Марго Роби и Райън Гослинг в главните роли. Геруиг, която е сценарист и режисьор на филма „Lady Bird“, ще внесе нова перспектива във филмите за "Хрониките на Нарния".

Все още не е ясно коя книга от "Хрониките на Нарния" ще бъде тема на филма. Историята "Лъвът, вещицата и дрешникът" е най-адаптираното произведение от поредицата. През 1967 г. е адаптирана за телевизията, а през 1979 г. - за анимация, а първите четири книги от поредицата "Хрониките на Нарния" са пренесени на кино в игрален вариант. /БГНЕС