Реал се разправи със Селта на „Бернабеу“, Арда Гюлер с първи гол за Кралския клуб

Реал Мадрид преодоля без особени затруднения отбора на Селта с 4:0 у дома в предпоследен двубой от 28-ия кръг на испанската Ла Лига.


Винисиус Жуниор даде аванс на „белия балет“ в 21-та минута. Играчите на Карло Анчелоти трябваше да чакат до 79-та, за да вкарат второ попадение – то бе автогол на бившия страж на Кристъл Палас Висенте Гуаита. Последва още един от страна на влезлия от пейката Карлос Домингес, а в добавеното време Арда Гюлер оформи крайния резултат, отбелязвайки дебютното си попадение с екипа на Кралския клуб.

Реал води със седем точки пред Жирона в борбата за титлата, докато Селта продължава битката за оцеляване, като е на два пункта от зоната на изпадащите. В следващите си мачове тимът на Рафаел Бенитес гостува на Севиля, докато за Реал предстои визита на Осасуна.

В друга среща, Виляреал надви Бетис с 3:2 като гост в атрактивен сблъсък. „Жълтата подводница“ изоставаше на два пъти в резултата, но в крайна сметка взе трите точки в мач с два червени картона след автогол на Сократис Папастатопулос и попадение на Александер Сьорлот. /БГНЕС