Реал надви Леванте, Азар дебютира за Кралския клуб

Еден Азар направи официалния си дебют за Реал Мадрид.

Отборът на Реал Мадрид записа втора победа от началото на сезона в Ла Лига, след като се наложи над Леванте с 3:2 у дома в мач от четвъртия кръг на шампионата. На стадион "Сантяго Бернабеу" своя официален дебют за Кралския клуб направи новото попълнение на тима Еден Азар, който се появи в игра след почивката.

Въпреки сериозни проблеми с контузени играчи, възпитаниците на Зинедин Зидан започнаха силно двубоя и дръпнаха с два гола до 31-та минута след две попадения на централния нападател Карим Бензема. Малко преди почивката Каземиро покачи на 3:0 и сякаш реши изхода от срещата, но гостите не се отказаха и върнаха един гол в 49-та минута чрез Борха Майорал. В 75-та минута Гонсало Мелеро вкара втори гол за Леванте и накара домакините да треперят до края, но все пак до изненада не се стигна и Реал спечели мача. Азар се появи в игра в 60-та минута на мястото на Каземиро и записа първите си минути с белия екип.

След този успех Реал се изкачи до второ място в класирането с осем точки, докато Леванте е на пета позиция с актив от шест точки. По-късно днес лидерът Атлетико Мадрид гостува на Реал Сосиедад, а от 22:00 часа българско време на "Ноу Камп" започва дербито между Барселона и Валенсия. /БГНЕС