Реал Мадрид посреща Барселона в първото Ел Класико за сезона

Отборите на Реал Мадрид и Барселона ще се изправят един срещу друг в неделя в най-очаквания футболен мач в света. 250-то издание на Ел Класико на "Сантяго Бернабеу" ще започне в 17:15 часа българско време и ще бъде излъчено по Max Sport 4.

Двата тима се представят много силно в Ла Лига от началото на сезона, като делят първото място в класирането с 22 точки след осем изиграни мача, но каталунците имат предимство в головата разлика. След тежкия минал сезон Шави Ернандес успя да възроди Барса с помощта на класните нови попълнения, взети през летния трансферен прозорец, сред които се отличава името на безпогрешния голмайстор Роберт Левандовски. Каталунците обаче имат проблеми в Шампионската лига, където взеха само една точка от трите си мача с Байерн Мюнхен и Интер, като по този начин са съвсем близо до отпадане в груповата фаза на турнира за втора поредна година.

250-то издание на Ел Класико ще бъде и дебютно за Роберт Левандовски (л).

Днес те ще имат шанса да се реваншират на феновете си за разочароващото равенство 3:3 с "нерадзурите" на "Ноу Камп" в сряда. Задачата им обаче ще бъде тежка срещу Кралския клуб, който започна новия сезон във формата, в която завърши предишния, в който Реал спечели титлата в Испания и трофея от Шампионската лига. Тимът на Карло Анчелоти е загубил само две точки в Ла Лига от началото на кампанията и вече си осигури участие в осминафиналите на Шампионската лига, а раздялата с централния халф Каземиро през лятото не се отразява на играта на мадридчани.

Проблем за Реал ще бъде отсъствието на контузения вратар Тибо Куртоа, като централният защитник Антони Рюдигер също е под въпрос след тежкия удар, който получи в мача с Шахтьор Донецк през седмицата. Барселона също има кадрови проблеми, особено в защита, където Андреас Кристенсен и Роналд Араухо не са на линия, но според вестник Марка Жул Кунде вече е възстановен и ще може да играе. Мемфис Депай, Франк Кесие и Ектор Бейерин също пропускат двубоя.

Това ще бъде 250-ти официален мач между Реал Мадрид и Барселона, като Реал има леко предимство със 100 победи срещу 97 за Барса и 52 равенства. За първенство двата гранда на Испания са се срещали до момента 184 пъти, а в тези мачове са паднали 295 гола.

Очаквани състави на двата тима:

Реал Мадрид: Лунин, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Чуамени, Модрич, Кроос, Валверде, Винисиус, Бензема;

Барселона: Тер Стеген, Кунде, Пике, Гарсия, Балде, Бускетс, Педри, Гави, Рафиня, Дембеле, Левандовски. /БГНЕС