Реал Мадрид обърна Атлетико и е на полуфинал за Копа дел Рей

Отборът на Реал Мадрид се класира за полуфиналите на Копа дел Рей, след като победи градския си съперник Атлетико Мадрид с 3:1 у дома след продължения. На "Сантяго Бернабеу" Атлети бяха близо до успеха, след като дълго време водеха в резултата, но в крайна сметка отпаднаха.

Мемфис Депай и Лука Модрич

Тимът на Диего Симеоне поведе в резултата още в 19-та минута, когато централният нападател Алваро Мората завърши многоходова комбинация от близко разстояние. Изравнителният гол дойде чак в 79-та минута, когато бразилският национал Родриго се разписа с прецизен изстрел. Десет минути след началото на първото продължение гостите останаха с човек по-малко след втори жълт картон на централния защитник Стефан Савич. Пет минути по-късно носителят на Златната топка Карим Бензема изведе Реал напред, а в самия край Винисиус оформи крайното 3:1 в полза на Кралския клуб.

В другия четвъртфинал от миналата вечер Атлетик Билбао победи Валенсия с 3:1 като гост. По този начин за полуфиналите на надпреварата се класираха Реал Мадрид, Атлетик Билбао, Барселона и Осасуна. Жребият ще се тегли в понеделник. /БГНЕС