Реал Мадрид направи нова крачка към титлата след обрат срещу Севиля

Отборът на Реал Мадрид е все по-близо до шампионската титла в Испания, след като победи преследвача Севиля с 3:2 като гост в мач от 32-ия кръг на Ла Лига. На стадион "Рамон Санчес Писхуан" домакините започнаха отлично двубоя и поведоха в резултата с гол на ветерана Иван Ракитич в 21-та минута, а само четири минути по-късно Ерик Ламела удави преднината на андалусците.

За пореден път в последните седмици играчите на Карло Анчелоти показаха характер и класа, за да стигнат до обрат след почивката, след като Родриго намали изоставането им в 50-та минута, а Начо Фернандес изравни осем минути преди края на редовното време. Във втората минута на добавеното време вездесъщият Карим Бензема отбеляза трети гол за Кралския клуб, за да донесе успеха на своите.

По този начин Реал вече има 75 точки, 15 повече от втория Барселона, който е изиграл два мача по-малко. Севиля и Атлетико Мадрид също има по 60 точки, но са с по-лоша голова разлика от каталунците и са изиграли два мача повече от тима на Шави. /БГНЕС