Расизъм, два червени картона и 0:0 на Левски - АПОЕЛ

Левски завърши 0:0 с АПОЕЛ Никозия в последната си контрола в Правец. Мачът бе белязан от расистки скандал, разиграл се в края на първото полувреме. След почивката пък се стигна до напрежение между двете скамейки и два червени картона за гостите.


Проверката в Правец закъсня с близо половин час заради проливния дъжд, който се изля. В 11-ата минута Андриан Краев си спечели аплодисментите на "сините" фенове, пробвайки изстрел от дистанция, който обаче не намери очертанията на вратата.

Малко след това Уелтън центрира отляво към Роналдо, който обаче беше изпреварен от Чебаке. В 19-ата минута кипърците стигнаха до първи удар към вратата, но фронталният изстрел на Сарфо не беше заплаха за Пламен Андреев.

В 28-ата минута "сините" се разминаха с попадението, след като Уелтън центрира, но не успя да намери съотборник. Топката стигна до Краев, който бе извън наказателното поле, но опита изстрел. След рикошет обаче опасността пред вратата на АПОЕЛ се размина. Осем по-късно футболист в жълто нанесе удар, който се отби в напречната греда. След това Хосе Кордоба изчисти топката.

Последва доста скандален момент. Съдията Димитър Буров отиде при старши треньора на Левски Николай Костов и го помоли да укроти "сините" фенове, които обиждаха на расистка основа тъмнокожите играчи на АПОЕЛ Никозия. След това реферът разговаря и с наставника на кипърците. В крайна сметка Валери Божинов отиде да успокои ултарасите.

Две минути преди почивката Уелтън се пребори с двама защитници и успя да стреля към десния ъгъл на Белец, но вратарят спаси.

В 63-ата минута пак се разиграха грозни сцени на стадиона в Правец. Метео Сушич извърши ненужно нарушение на тъча срещу Уелтън, което накара главният съдия Буров да му покаже жълт картон, който беше втори за него и съответно защитникът видя червения цвят. Настана напрежение между двата състава, а в мелето беше изгонен с директен червен картон и наставникът на АПОЕЛ - Рикардо Са Пинто. В изблик на нерви португалецът почти се сби с човек от щаба на Левски. В крайна сметка всичко завърши с прегръдка между Са Пинто и съдията Димитър Буров.

В 81-ата минута Илиян Стефанов комбинира с Марин Петков, а той шутира от границата на наказателното поле, но встрани от десния страничен стълб на вратата на АПОЕЛ. В първата минута на добавеното време на мача Уелтон направи нов пробив по левия фланг, след което навлезе в наказателното поле на гостите и стреля, но не уцели вратата на кипърския отбор. /БГНЕС

Категории: