Рашков разпореди спешна проверка на машините за гласуване

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков разпореди спешна проверка, която да изясни в детайли въпроса с новопоявилите се машини на „Сиела Норма“ АД.

В четвъртък вечер стана ясно, че 199 машини за гласуване се намират в склад на фирмата във висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" в столицата. От ЦИК казаха, че са били информирани късно снощи чрез писмо.

Срокът на проверката е краят на днешния ден.

От пресцентъра на вътрешното министерство заявиха, че след приключването на проверката обществото ще бъде уведомено за резултатите.

По-рано днес управителят на "Сиела Норма" Веселин Тодоров заяви, че нови машини няма.

Няма нито една нова машина за разочарование на злобните хора, които пишат по темата, заяви пред бТВ Тодоров. По думите му тези машини са предназначени за резервни части: "Ние сме внесли тази година 13000 машини за гласуване, което повече от продадените коли от найпродаваната марка в България. Проверете дали автомобилните вносители не поддържат на склад резервни части. Аз съм гарант, колегите от "Сиела Норма" са гарант, ЦИК е гарант, "Смартматик" са гарант, "Информационно обслужване" са гарант, че тези машини няма да бъдат използвани на вота на 14 ноември. Има много нива на контрол. Само хора с ментални отклонения могат да си помислят такова нещо", заяви още Тодоров. /БГНЕС