Раниери е новият мениджър на Уотфорд

Клаудио Раниери бе потвърден за новия мениджър на Уотфорд след напускането на Сиско Муньос.

Клаудио Раниери.

Италианският специалист подписа двугодишен контракт на „Викъридж Роуд“ и поема отбор в сравнително добрата 15-а позиция във Висшата лига, на четири точки над зоната на изпадащите. Независимо от това, ръководството на „стършелите“ реши, че представянията не са достатъчно добри под ръководството на Муньос, който спечели директна промоция с клуба от Чемпиъншип миналата година.

За Раниери това ще бъде четвърта работа в английския футбол. Мнозина смятат, че той постави основите за това Челси да стане претендент за титлата, но ще бъде винаги помнен като мениджъра, извел Лестър до шампионската титла на Висшата лига през 2016. Следващата му роля в Англия беше начело на Фулъм – там той бе по-малко успешен, печелейки едва три от 17-те си мача, преди да бъде заменен от Скот Паркър, който не успя тогава да спаси отбора от изпадане.

За последно Раниери води италианския Сампдория, преди да напусне след изтичането на договора му през лятото. 69-годишният специалист ще стартира престоя си на „Викъридж Роуд“ след паузата за националните отбори с трудно домакинство на един от фаворитите за титлата Ливърпул. /БГНЕС