Рамос: Жълтият картон срещу Аякс беше грешка

Централният защитник на Реал Мадрид Серхио Рамос призна, че е направил огромна грешка, когато си е изкарал жълт картон срещу Аякс в първия осминафинален сблъсък между двата състава в Шампионската лига. Рамос получи наказание от УЕФА за умишлено изкаран жълт картон, в опит да бъде на линия за евентуален четвъртфинал на тима. ,,Кралският клуб“ спечели първата среща в Амстердам с 2:1, но капитулира в реванша на ,,Сантяго Бернабеу“, губейки с 4:1.

,,Това бе абсолютна грешка и поемам вината на 200%“, призна си Рамос в Туитър. 32-годишният испански национал коментира и други проблеми в клуба след кошмарната седмица за мадридския колос, в която отборът отпадна от полуфиналите за Купата на Краля и Шампионската лига и загуби, на практика, шансове за титлата в Ла Лига. ,,Като футболисти, ние искаме да поемаме отговорност по свой начин, но през този сезон това не е в наша полза“, започна Рамос. ,,Последните седмици бяха катастрофални и няма да се крием. Ние не се крием, а поемаме изцяло отговорността за лошите резултати – най-вече аз, в ролята на капитан. Затова сметнах за правилно да отговоря на критиците директно“, сподели още бранителят. Рамос изгледа от личната си ложа тежкото поражение на Реал от Аякс в реванша на ,,Сантяго Бернабеу“, докато бе сниман за документален филм. ,,Човек има своите ангажименти. Дори и за миг не съм си помислял, че мачът ще се развие по този начин“, обясни той. Рамос отрече за конфликт между него и бразилския му съотборник Марсело по време на тренировка в събота. ,,Във всяка една тренировка си разменяме думи“, коментира Рамос. ,,Това е част от работата под напрежение. Но това е един от поредните анекдоти, които се случват на тренировъчното игрище. Марсело е като мой брат“. Испанският национал също така отрече за скандал между него и президента на ,,Кралския клуб“ Флорентино Перес в съблекалнята, когато той е заплашил защитника, че ще го уволни. ,,Проблемите в съблекалнята се решават там“, каза Рамос. ,,Няма никакъв проблем помежду ни и всеки един от нас има един-единствен интерес – и това е Реал Мадрид“.

Бъдещето на временния наставник на Реал Мадрид Сантяго Солари в клуба е под въпрос след кошмарната седмица, в която тимът загуби две издания на ,,Ел Класико“ от Барселона и бе детрониран от Шампионската лига, но Рамос заяви, че не зависи от него и съотборниците му дали той ще остане на треньорския пост в клуба. ,,Това е решение, което ние не взимаме и в което не се месим. Изпитваме огромно уважение към позицията и винаги подкрепяме треньора на Реал Мадрид, независимо кой е той“, обясни испанецът. ,,Това представяне в последната седмица е резултат на един наистина разочароващ сезон, но ако успехите не ни спряха, ние няма да позволим загубите да ни спрат. Наше задължение е да продължим да работим усилено и да еволюираме като отбор. Освен това, трябва да помним, че някои от нас сме късметлии заради това, че сме част от Реал Мадрид, някои заради това, че са част от историята на клуба, но Реал Мадрид е бил, е и ще бъде винаги Реал Мадрид. Всички ние сме част от легендарния отбор на Реал. Заедно трябва да работим за бъдещите успехи на клуба“, завърши в заключение испанският национал. Реал е трети в Ла Лига, на 12 точки от лидера и действащ шампион Барселона и на пет от градския съперник Атлетико Мадрид. В следващия кръг тимът приема у дома Селта в събота. /БГНЕС