Ръководството на Ла Лига подготви план за подготовка на отборите

Ръководството на испанската висша дивизия (Ла лига) разработи план за тренировъчните занимания на клубовете в случай на подновяване на сезона, съобщи AS.

Първенството на Испания бе прекратено на 12 март за два кръга, но по-късно заради разпространение на пандемията от коронавирус бе отложено за неопределен срок.

Ла Лига предлага четири етапа, които ще отнемат 15 дни и трябва да се проведат преди турнира да се възобнови. Първоначално трябва да се състои подготовка за тренировъчния процес, след което футболистите да започнат индивидуални занимания. После играчите ще проведат тренировки в три групи по осем човека, след което ще тренират всички заедно. Три дни преди старта на подготовката всички футболисти, сътрудници на клуба и техните роднини ще преминат тестове за коронавирус и в случай на положителен резултат ще започне повторна изолация. След САЩ и Италия, Испания е третата най-засегната страна от коронавируса. Заболелите в страната са над 104 000, а смъртните случаи - близо 9 400. /БГНЕС