Раева: Стилияна беше с температура, повърна и я спряхме от участие в контролното

"Доволна съм, независимо че имаше доста грешки. Стилияна Николова се върна онзи ден от Египет с 38,5 градуса температура. Едва вчера направи първа тренировка. Днес се опита да играе, но не се почувства добре, повърна и я спряхме от участие", обяви президентът на федерацията по художествена гимнастика (БФХГ) след първата открита тренировка за годината, на която националките ни (индивидуално и ансанблъл) представиха новите си съчетания, предаде репортер на БГНЕС.

"Силно участие на Боряна Калейн, на Татяна Воложанина. Ева Брезелиева е в прекрасна форма, но грешката от първото съчетание й повлия на настроениeто и на представянето и по-нататък. Съжалявам за нея. Магдалена бе много нервна, игра прибързано. Общо взето всички се постараха", отсъди Илиана.

"Ансамбловите ни съчетания са изключително трудни. Девойките успяха да покажат топките, при въженцата допуснаха повечко грешки, но имаме достатъчно време да работим. Обръчите на жените не можаха да се видят в целият им блясък. Много се радвам, че успяха да изиграят както трябва лентите и топките, въпреки че изпълниха някой много мънички неща. Като цяло, много, много добре", доволна е Раева.

"Видя се, че когато има публика и състезателна атмосфера, отношението на момичетата към състезанието е малко по-различно. Трябва да правим повече открити тренировки. Искам да отбележа, че сме с много трудни композиции във всички възрасти. Съжалявам, че някой от тях не успяхте да ги видите", каза още президентът на федерацията.

"Боряна е изключително променена. Тренира по коренно различен начин и това дава ефект. Казах го на личната й треньорка. В крайна сметка всичко зависи от това кой колко работа. А, Боряна работи изключително много. Както и всичuи останали деца", завърши Илиана Раева. /БГНЕС