Радостин Василев ще прави партия

Спортният министър в оставка Радостин Василев заяви, че ще участва в създаването на нова политическа партия, за да бъде отговорено на очакванията на обществото.

Новата ни партия по-скоро ще бъде в центъра. България има нужда от партия, която да защитава националния интерес, каза Василев пред Нова телевизия.

Василев, който беше от квотата на "Има такъв народ", заяви, че след като партията не е изпълнила своите обещания към избирателите, няма смисъл тя да продължава да съществува.

“ИТН беше създадена като партия, която трябваше да изчегърта ГЕРБ и да промени начина на управление на държавата, а се оказа, че тя връща модела. Това е предателство спрямо избирателите. ИТН нямат вече цел и кауза. Нямат смисъл от своето съществуване, след като предаде основното нещо, за което бяха създадена”, заяви Василев.

Неизпълненият проучвателен мандат, връчен на “Продължаваме Пормяната” не е изненада за него.

“Още в началото на процеса след напускането на шестимата от ИТН, впоследствие и моето напускане, имах усещането, че няма да успеят в събирането на депутати, що се касае до групата на ИТН”, каза Василев. “След действието, което направихме, имаше много натиск. Те предпочитат да не реализират собствената си воля, а да останат “верни” на един фалшив гуру”, допълни спортният министър в оставка.

По време на разговорите с коалиционните партньори и независими депутати с ПП не са били обсъждани постове.

“Единственото нещо, което с колегите коментирахме са упралвенксата и законодатлената програма. Така ПП се опитваше да убеждава народни представители. Този модел го въведоха те за пръв път - с программами , не с пари и постове”, категоричен бе Василев, но изрази съжаление като каза, че “явно в България трябва още да се действа по стария начин”.

Василев заяви още, че скоро ще обяви и свой нов проект, като загатна, че той ще е съставен от други, напуснали редиците на ИТН. "Новата ни партия по-скоро ще бъде в центъра. България има нужда от партия, която да защитава националния интерес", поясни Василев.

Министърът в оставка беше категоричен, че следващата стъпка са нови предсрочни парламентарни избори. /БГНЕС