Радослав Кирилов: Ще бъде голям успех ако влезем в шестицата и стигнем финал за Купата

Ако успеем да влезем в първата шестица, ще бъде голям успех. Това заяви нападателят на Славия Радослав Кирилов, който бе награден за Играч номер 1 на 22-ия кръг в Първа лига, предаде репортер на БГНЕС. Офанзивният футболист на „белите“ бе отличен за хеттрика си от асистенции при класическия успех над Локомотив София с 3:0 на стадион „Славия“ в столицата.

Радослав Кирилов.

Кирилов заяви, че място в първата шестица и финал за Купата на страната ще означават успешен сезон за Славия. „Да, настроението в отбора е добро в момента. Успяхме да вземем две победи – една за първенствота, една за купата, които ще ни дадат самочувствие за предстоящите мачове. Сега ни очакват тежки двубои, първият с Пирин, който е в подем в момента. Няма да е лесно, но ще направим всичко възможно да вземем този мач. Ако успеем да влезем в първата шестица, ще бъде голям успех, ще играем с най-добрите отбори в първенството. Дано имаме повече шанс в мачовете с ЦСКА и се класираме за финала, тогава сезонът ще бъде успешен за нас“, започна той.

Да, имаше такъв вариант (б.ред; да играе в Турция) не се полуичиха нещата, разбира се, преглътнах го. Винаги трябва да мислиш за настоящето. Сега важното е, че съм тук в Славия, мога да помогна на отбора, занапред ще видим какво ще се случи. Първо, за ЦСКА, мисля, че мачът ще е доста тежък. Преди два кръга играхме срещу тях, играхме добре, бяхме равностойни, надявам се да преминем полуфиналите. Боби го познавам много добре, играли сме в Берое, приятели сме, сериозно име в българския футбол. Съжалявам, че това се случи с тях (б.ред; с него и Мартин Петков), сега те са тук, две наистина силни попълнения, които ще дадат качество, увереност и дълбочина в състава, мисля, че ни чакат добри дни“.

Нападателят на „белите“ добави, че за да се вдигне конкуренцията в българския футбол, родните играчи трябва да дадат повод на треньорите да получават повече изяви на терена. „Не, не ни е поставил задача собственика, няма го напрежението, което го има в Левски, ЦСКА и Лудогорец за постигане на определени цели. Играем спокойно, имаме млади български момчета – ако постигаме резултати, ще е хубаво и за младите момчета да имаме успехи. Аз съм бил чужденец десет години. Смятам, че за да вдигнем конкуренцията на българския футбол, ние трябва да дадем нещо повече от нас. Да дадем повод на клубовете да разчитат на нас. Ако си мислим постоянно, че някой ни е виновен, няма да стигнем до никъде“.

Конкуренцията е по-силна, разликата е шест точки, сериозна е, да, въпреки че има доста мачове. Мисля, че Лудогорец е една крачка нарпед, но ще бъде интересно до края. Един футболист винаги мисли да вземе максимума от дадена ситуация, но нямаме напрежение, вкарано от клуба на всяка цена да постигнем нещо, ние ще се опитаме да извлечем максимума. Аз забравих за разочарованието от неосъществения трансфер, явно така е било писано, може би е и за добро. Аз съм го казвал много пъти, за да се стигне до трансфер трябва да си заслужава финансово и за мен, и за клуба. Ако излезе нещо интересно, ще коментирам с клуба. Не знам, зависи от много неща. Ако аз не съм концентриран в работата ми в момента, няма да бъда от помощ на Славия. За мен дали ще вкарам гол или ще подам за гол, е горе-долу едно и също. Хеттрик от асистенции не бях правил преди, радвам се, че помогнах на отбора да победи“, завърши Кирилов. /БГНЕС