Радев ще се срещне с Кулеба

Днес президентът Румен Радев ще проведе среща с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, който е на посещение в България.

Във вторник Кулеба беше приет от външния ни министър Теодора Генчовска, а по-късно през деня проведе среща и с министър-председателя Кирил Петков. Във фокуса на разговора и на двата разговора бяха руската агресия и изключително тежката ситуация за цивилното население в Украйна.

Дмитро Кулеба изрази благодарност към правителството на Кирил Петков за оказаната подкрепа и за помощта, която в България получава всеки един украински гражданин, бягащ от войната. Такава изказа и пред Теодора Генчовска.

Кирил Петков увери Дмитро Кулеба, че България ще продължи да е сред най-приятелските и силно подкрепящи Украйна държави. А българските институции, както и досега, ще осигуряват необходимата помощ и грижи за украинските бежанци.

Дмитро Кулеба: Днешна Русия не заслужава съчувствие и разбиране

От своя страна министър Генчовска съобщи, че към настоящия момент 91 хиляди украински граждани са приети у нас, като 80 хиляди от тях вече са получили временна закрила. /БГНЕС