Работници не възстановяват пешеходни пътеки след ремонт

Дълго бленуваните от жителите на столичния квартал „Манастирски ливади”-изток, пешеходни пътеки на кръстовището на булевард „Тодор Каблешков” и улица „Луи Айер”, вече ги няма, предава репортер на БГНЕС.

Пешеходните пътеки на натовареното кръстовище в квартала бяха нарисувани в първите дни на месец март тази година след поредица сигнали и недоволство от живущите в района. Само няколко месеца по-късно обаче – точно 6 месеца, от пътеките няма и следа. Само за половин годината бялата боя на трите зебри, минаващи през кръстовището, са изтъркани. Останалата част от пътеките бяха унищожени след ремонт на настилката. След приключването на работата, служителите положиха нови кръпки асфалт и така и не възстановиха маркировката.

Кръстовището е обозначено със знаци за пешеходна пътека, които шофьорите рядко спазват. Заради близостта на голям хипермаркет, кръстовището е натоварено през целия ден. В района има детска градина и близко училище, а пътят на голяма част от децата за образователните институции минава именно през това кръстовище.

Неотдавна в интервю пред БГНЕС районния кмет на „Триадица” инж. Николай Терзиев, заяви, че в столичния квартал „Манастирски ливади“ са вложени три пъти повече средства от платените от гражданите данъци и ако днес има недоволни граждани това се дължи по-скоро на каприз, а не на реално съществуващи проблеми, които не се решават”. /БГНЕС