Путин призова за военен преврат в Украйна

Руският президент Владимир Путин високо оцени действията на руската армия в Украйна.

„Те действат мъжествено, професионално и героично“, каза той.

Стопанинът на Кремъл отбеляза, че руската армия изпълнява своя воински дълг успешно, решавайки задачите свързани с осигуряването на безопасността и защитата на Русия.

Президентът Путин се обърна и към украинските военни и ги призова да не използват деца и семейства като жив щит.

„Още веднъж се обръщам към украинските военнослужещи – не позволявайте на неонацистите и бандеровците да използват вашите деца, вашите жени и родители като жив щит. Вземете властта в ръцете си. На нас ще ни е по-лесно да се договорим помежду ни, отколкото с тази шайка наркомани и неонацисти, която се е установила в Киев и е взела за заложник целия украински народ“, подчерта Путин.

Руският президент провежда съвещание с членовете на Съвета за национална сигурност, на който се обсъжда „специалната операция“ в Украйна. Той отбеляза, че основните сблъсъци не са с редовни войски, а с националистически формирования.

„Главните военни сблъсъци на руската армия, както се и очакваше, са не с редовната украинска армия, а с националистическите формирования, които, както е известно, носят пряка отговорност за геноцида в Донбас и кръвта на мирните граждани на народните републики“, каза Путин. /РИА „Новости“