Пулев: Мач с Джошуа би бил мачът на моя живот

"Би трябвало да усещате, че сме в сериозна подготовка и очакваме да се обяви мача на моя живот и събитието на годината, на петилетката и десетилетието за България", обяви Кубрат Пулев относно сблъсъка му за световната титла в тежка категория с британеца Антъни Джошуа на 12 декември, който би трябвало да бъде официално потвърден до края на седмицата, предаде репортер на БГНЕС.

Пулев изтъкна, че се намира в страхотна форма.

Вчера Кобрата обяви, че договорът за мача е финализиран, но днес разкри, че организаторите от британска страна - Мачрум Боксинг, са поискали те да обявят новината за двубоя и са помолили Пулев все още да не прави коментари за самия мач. "Винаги съм много проницателен, точен, без много украсявания, увъртания, винаги се стремя да казвам максимално истината. Имат право, нека да си обявят мача", коментира ситуацията българският боксьор.

По непотвърдена информация Пулев ще се изправи срещу Джошуа на 12 декември в лондонската зала О2, като това ще бъде вторият шанс в кариерата му да се бие за световната титла след загубата от Владимир Кличко през 2014 година. "Един такъв мач би бил огромен успех за мен самия, за баща ми, Бог да го прости, както и за България и българския народ, защото една малка България да се изправи за световна титла смятам, че е нещо велико, и то не за една световна титла, а за три. Мотивацията е още по-голяма, аз съм премотивиран и отговорен. Би трябвало да усещате, че сме в сериозна подготовка и очакваме да се обяви мача на моя живот и събитието на годината, на петилетката и десетилетието за България", сподели Кобрата на пресконференция днес.

"Опитът е безценен, когато 2014 година се изправих срещу Кличко, бях абсолютно сам, даже собственият ми отбор беше срещу мен, 2-3 дни преди мача сме спорили за условията по договора и други неща. Не беше никак лесно срещу всички тези хора, дори и срещу собствения си тим да воювам. Нямах необходимия опит за самата игра на ринга, който смятам, че вече имам. Взел съм си поуките и съм закоравял боец, който няма да допусне такива грешки елементарни, каквито допуснах срещу Кличко", допълни той.

"Мачът още не е обявен, но аз си тренирам спокойно. Чувствам се в супер форма, някой път се чудя как изобщо мога да бъда победен. Изумявам се от себе си, като тренираме в залата някой път. Ще видите един доста по-различен Кубрат. За мен е важно аз да съм в оптимална форма. Естествено, проучваме Джошуа като цялостно състояние, но вие го видяхте - загуби от един човек, приличащ на шофьор на международен транспорт. Не трябва да го подценявам, както Кличко го подцених, защото и тогава бях в топ форма, никой от спаринг партньорите ми не можеше да изкара с мен повече от 4-5 рунда. Трябва да вярвате в българската сила и Кубрат Пулев, защото ще видите как мачкаме и елегантно, и много грубо", каза още 39-годишният боксьор.

Той разкри, че смята да води подготовката си за мача в България и Германия. "Смятам да се качим на Белмекен за три седмици и след това в Германия. Знаете, че винаги обичам да съм в България максимално, и отделно съм казвал, че Белмекен е едно райско място и продължавам да го твърдя. Беше позанемарено, след последните скандали, които станаха, смятам, че са променили нещата малко или много, Национална спортна база и Министерство на спорта са се погрижили, за което им благодаря, макар че ме нападнаха малко мен, но това не е най-важното", каза Пулев.

"Силни страни на Джошуа, мога да кажа, че безспорно има силен удар. Други силни страни - има по-хубав тен от мен", коментира потенциалния си съперник Кобрата.

Пулев сподели, че не се притеснява от пандемията от коронавирус. "Пазя се, но не се притеснявам от нищо. Не ми е проблем. Дето се казва, готов съм и с някоя жена с COVID-19 да се целувам, няма проблем, тамън ще си изпробвам имунната система", пошегува се той. /БГНЕС