ПСЖ и Ливърпул прогресираха към 1/4-финалите в ШЛ

Пари Сен Жермен и Барселона приключиха при равенство 1:1 в реванша от осминафиналите на Шампионска лига, игран във френската столица Париж.

Първата среща завърши с убедителен успех за парижани – 4:1, което до огромна степен предопредели крайния победител. Въпреки това, каталунците изиграха силно първо полувреме, което обаче приключи при равен резултат 1:1, след попаденията на Килиан Мбапе от дузпа в 30-та минута и Лионел Меси след отличен шут от далеч в 37-та.

Ключовият момент в сблъсъка от реваншите дойде в добавеното време на първата част, когато аржентинецът пропусна дузпа, отсъдена за нарушение срещу Антоан Гризман. Това сякаш прекърши амбициите на Роналд Куман и компания след почивката и отборът не успя да стигне нови три безответни гола, с които да прати двубоя в продължения. ПСЖ си отмъсти на съперника за обрата от 0:4 през 2017 година, когато Барса надви съперника с 6:1 във втория мач в Испания.

Този път чудо нямаше и френският гранд продължава към четвъртфиналите, където компания ще му прави и европейският клубен шампион за 2019-а Ливърпул. Мърсисайдци взеха и втората среща с РБ Лайпциг, която отново се игра на стадион “Пушкаш Арена” в унгарската столица Будапеща поради коронавирусните рестрикции, наложени от Германия, с резултат 2:0. След равностойна игра и положения и за двата отбора преди почивката, шампионът на Англия наложи волята си през второто полувреме и стигна до два бързи гола в рамките на четири минути дело на Мохамед Салах и Садио Мане.

Любопитно е, че и в първият двубой в Унгария тимът на Юрген Клоп стигна до два бързи гола, отново реализирани от египтянина и сенегалеца. Ливърпул и ПСЖ се присъединиха към Порто и Борусия Дортмунд, които вчера се класираха за последните осем, отстранявайки от надпреварата съответно Ювентус и Севиля. /БГНЕС