Псаки: Срещата в Женева не промени политиката за антируските санкции

Женевската среща между президентите на САЩ и на Русия Джо Байдън и Владимир Путин не са довели до „никакви промени” в политиката на антируските санкции на Вашингтон.

Джен Псаки, говорител на Белия дом

По-рано съветникът на американския президент по национална сигурност Джейк Съливан съобщи, че САЩ подготвят „нов пакет санкции” заради ситуацията с Алексей Навални. Освен това САЩ ще продължават да въвеждат санкции срещу руски компании, които изграждат газопровода „Северен поток-2”.

Законът изисква да продължим да разглеждаме целите на санкциите, свързани с използването на химическо оръжие, каза Псаки, цитирана от „Ню Йорк Таймс”. Изданието подчертава, че според Псаки, след проведената на 16 юни среща в Женева „нищо не се е променило”.

Вчера посланикът на Русия в САЩ Анатолий Антонов определи като „тъжен” факта, че САЩ, които обявиха плановете за въвеждане на поредни санкции срещу Русия, избират път, който няма да доведе до положителни резултати. Според дипломата, чрез поредните санкции отношенията няма как да се стабилизират и това не е сигналът, който бе излъчен по време на срещата на двамата лидери в Женева. /БГНЕС, РИА Новости

Вашингтон / САЩ