Псаки: Борбата с COVID-19 е война

Войната срещу коронавируса продължава, заяви говорителят на Белия дом Джен Псаки.

„Ние сме във война, продължаваме да воюваме с вируса“, каза Псаки на брифинг.

Журналистите поискаха говорителят на Белия дом да коментира информацията, че скоро американците може отново да бъдат задължени да носят маски, независимо дали са ваксинирани или не. "Все още сме в средата на пандемия", каза Псаки.

Тя каза, че регулаторните органи ще предоставят своевременно актуализации на своите препоръки въз основа на научни доказателства. Псаки не се съгласи, че ваксинираните американци може да са разочаровани от решението за маските, като каза, че ваксината намалява рисковете.

Както по-рано съобщаваха медиите, американският медицински регулатор CDC може да преразгледа препоръката си относно възможността ваксинираните да не носят маски в повечето помещения.

Очаква се регулаторът да препоръча ваксинираните срещу коронавирус да носят маски на закрито при определени условия. Промяната в позицията на регулатора е свързана с увеличаване на инфекциите с варианта "Делта", включително сред тези, получили ваксината.

Според последните данни от университета „Джонс Хопкинс“, в САЩ броят на заразените с коронавирус надхвърля 34,5 милиона, а над 611 хиляди души са починали от COVID-19. /РИА Новости