Протестиращи „биха дузпата” на Борисов (СНИМКИ + ВИДЕО)

В осмия ден на антиправителствен протест в центъра на София, недоволните символично биха дузпата на Бойко Борисов и развяха „спасения“ трибагреник от плажа „Росенец“, предаде репортер на БГНЕС. https://www.facebook.com/NewsBGNES/videos/282777216147500/ Освен в столицата протести за оставката на кабинета и оставката на главния прокурор Иван Гешев има и в много други градове на страната. Недоволните получават подкрепа и от българи зад граница – от Виена, Лондон, Манчестър, Берлин, Кьолн и Барселона и др..

снимка: БЛАГОЙ КИРИЛОВ/БГНЕС

Въображението на недоволните с всеки изминал ден е все по-продуктивно в изобретените си протестни материали. Днес новото в триъгълника на властта е импровизирано футболно игрище – с врата точно под прозорците на Министерски съвет и кукла, олицетворяваща премиера. Протестиращите се редуваха да бият дузпата един след друг в знак на протест.

снимка: БЛАГОЙ КИРИЛОВ/БГНЕС

Другата новост в осмия ден на антиправителствен протест е стол от инквизицията, на който бяха поставени цветя и плакат с лика на Бойко Борисов, също поставен на жълтите павета и „спасения“ трибагреник от плажа „Росенец“.

„Показахме, че българите можем да бъдем обединени, когато се борим срещу беззаконието. Така че, продължаваме напред с ясната идея от утре да осъмнем с един нов парламент. По отношение на флага имаме една идея, която не знаем дали ще се осъществи. Предстои да разберете“, заяви за БГНЕС Бисер Русимов, който „спаси“ националния символ.

снимка: БЛАГОЙ КИРИЛОВ/БГНЕС

След 19.30 часа с протестното шествие, множеството тръгна в посока Орлов мост, като блокира движението по булевардите „Васил Левски” и „ Цар Освободител”. От там през Националния стадион и покрай „канала” се върнаха обратно към триъгълника на властта за кулминацията на протеста.

„Няма леви, няма десни - на всички сме ви бесни!”, гласи един от плакатите. На площада е дошла и група от Бургас. Сред опънатите плакати имаше и такъв, който гласи, че „властта се чисти като вход - отгоре надолу“.

снимка: БЛАГОЙ КИРИЛОВ/БГНЕС

Шумното шествие огласи целия столичен център с възгласи „Всеки ден ще е така до победата”. Мощно барабанене непрекъснато съпровожда хората, които преминаха и по улица „Граф Игнатиев”. Виковете „оставка” и „мафия” получиха съпровод от гайдар.

След протестното шествие, множеството се върна пред Министерски съвет.

Междувременно от СДВР призоваха за мирни и законни протестни действия. /БГНЕС