Протест в подкрепа на изпращане на военна техника за Украйна

Граждански протест в подкрепа на очакваното решение на НС за изпращане на отбранителна бойна техника за Украйна ще се проведе днес по време на извънредното заседание на парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Протестът ще се състои пред задния вход на НС откъм пл. „Ал. Невски“. Организатори на събитието са Цецка Бачкова, Петър Петров, Петър Славов, Кирил Чуканов, Александър Малинов.

Вече над две месеца Украйна смело се защитава от бруталната руска военна агресия. Руската армия унищожава украински градове и поголовно избива цивилни, включително жени и деца. Пред лицето на това най-голямо зло, сполетяло Европа след края на втората световна война, България все още не е заела нужната позиция, завяват организаторите.

Нашата страна е една от едва двете държави в Европа, които все още не с изпратили официално военна помощ към Украйна! Настояваме това да се промени и искаме България незабавно да изпрати необходимата на Киев военна помощ в битката им срещу руската агресия. Защото в момента Украйна се бие за цяла Европа, включително и за България. Помагайки на Украйна, помагаме на собствената си национална сигурност, подчертават протестиращите.

На 04.05 следобед българските депутати ще гласуват за изпращането на военна помощ. Нека докато трае тяхното гласуване, изпълним площад "Народно Събрание" и покажем, че българският народ подкрепя украинския народ и е готов да му окаже нужната помощ до пълната победа и възстановяването на мира, призовават още организаторите. /БГНЕС