Протест се провежда пред турското посолство в София

Участниците в протеста, който се проведе пред посолството на Турция в столицата, тръгнаха на шествие към сградата на турската резиденция, която се намира на метри от Софийски университет, предаде репортер на БГНЕС.

На място продължава да има много полиция и жандармерия. В началото на демонстрацията участниците разпънаха голям флаг на булевард "Васил Левски" и скандират "България, България". Движението на автомобили в района бе блокирано.

Събралите се носят плакати на Румен Радев. На част от тях пише: „Турция е опасен, нелоялен и непредсказуем съсед“. Демонстрантите се опитаха да използват ябълки и домати, които носеха със себе си. Няколко домата се търкулнаха в краката на жандармеристите.

Минути преди 18 часа шествие на поддръжници на един от кандидатите за президент тръгна от "Дондуков" 2 и се сля с хората пред посолството. Около 18.30 часа всички тръгнаха към сградата на турската резиденция в София.

Протестът се провежда само няколко часа след като вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че турската държава открито се намесва в изборите у нас, а местните медии са участвали открито в кампанията на първия тур от президентските избори в полза на един от кандидатите. /БГНЕС