Протест пред ДПС: Слуги на Ердоган, България не е турска земя

"Долу ДПС", “Слуги на Ердоган”, са сред скандиранията, които се чуват на протеста, организиран от Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ пред централата на ДПС, предаде репортер на БГНЕС.

“Карадайъ, България не е турска земя!, “Забрана за етническата мафия ДПС!”, са сред надписите, които носят в ръцете си протестиращите. Поводът е изказване на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, което според ВМРО, НФСБ и "Воля", поставя под съмнение националната идентичност на България. Според патриотите е недопустимо лидерът на една регистрирана и действаща на територията на Република България партия да прави изказвания, които поставят под съмнение и териториалната цялост на страната. От ВМРО, НФСБ и "Воля" настояват прокуратурата да се самосезира и допълват, че подобни изказвания са опасни за етническия мир и са пряка намеса във вътрешната политика на страната ни.

На протеста днес пред журналисти Юлиан Ангелов заяви, че искат да разберат всички български политици и всички български институции, че не може една политическа партия, която ВМРО от дълго време твърди, че е противоконституционна, да участва в българското политическо пространство. „Затова ние сме подготвили и сигнал, който сме внесли и до главния прокурор с това да изпрати и до Конституционния съд, да сезира Конституционния съд за това, че ДПС е всъщност етническа партия, което нарушава българската конституция и да бъде разпусната тази партия“, каза Ангелов. /БГНЕС