Проклетникът Джофри от "Игра на тронове" в още по-зловеща роля в предстоящ сериал

Джак Глийсън, известен с образа на крал Джофри Баратеон в "Игра на тронове", ще влезе в ролята на Уентуърт в предстоящата серийна адаптация на книгите "The Famous Five" на Енид Блайтън. Неотдавнашна снимка на Глийсън, споделена от Би Би Си и подчертана от Comic Book, дава представа за зловещия му вид в сериала.


Въпреки че подробностите за най-новата му роля са оскъдни, спокойно може да се каже, че образът на Уентуърт, който ще представи Глийсън, ще бъде значително по-различен от ролята му на крал Джофри. Неразпознаваемият Джак Глийсън, захвърля кралското си облекло от "Игра на тронове" заради костюм и страховити мустаци, за да се въплъти в образа на Уентуърт, в който обаче изглежда дори по-зловещ от Джофри.

„The Famous Five“, който ще зададе значително по-лек тон в сравнение с насилието и откровеното съдържание на „Game of Thrones“, пренася на екран адаптацията на любими детски приключенски романи. Историите се въртят около приключенията на група деца - Джулиан, Дик, Ан и Джордж, и тяхното куче Тими.

В главния актьорски състав са Диана Бабникова в ролята на Джордж, Елиът Роуз в ролята на Джулиан, Кит Ракусен в ролята на Дик и Флора Джейкъби Ричардсън в ролята на Ан. Тими, верният кучешки спътник на групата, ще бъде Кип, кръстоска на брадато коли. Заедно с Глийсън изследователи са Ан Акинджирин в ролята на Фани, Джеймс Ланс в ролята на Куентин и Диана Куик в ролята на г-жа Уентуърт.

Участието на Джак Глийсън в предстоящия сериал е неочакван обрат за феновете му. Ирландският актьор по-рано беше обявил, че се оттегля от актьорството, след като героят му Джофри Баратеон беше убит в "Игра на тронове". В множество интервюта той разкри, че страстта му към професията е намаляла, което е довело до решението му да се оттегли от индустрията.

След участието си в "Игра на тронове" Глийсън наистина прекъсва актьорската си кариера за шест години. Въпреки това той се завръща, като представя героя Каспър в два епизода на телевизионния сериал "Out of Her Mind". На следващата година, през 2021 г., той влиза в ролята на Рори в комедийния филм "Приятелят на Ребека".

В момента във Великобритания текат снимките на филма „The Famous Five“. Макар че "Игра на тронове" вероятно е най-забележителната роля на Джак Глийсън до момента, ролята му в "The Famous Five" носи значителен потенциал, като се има предвид прочутият статут на колекцията от книги на Енид Блайтън. Освен това предстоящият телевизионен сериал разполага с богат изходен материал, който може да бъде изследван, тъй като има възможност да черпи от колекция от 21 романа и разкази.

Към момента не е обявена официална дата на излизане на "The Famous Five". Заслужава да се отбележи, че за разлика от множество други филмови и телевизионни продукции, които бяха принудени да спрат работа поради продължаващите стачки на Гилдията на американските писатели (WAG) и Гилдията на филмовите актьори - Американската федерация на телевизионните и радиоартисти (SAG-AFTRA), "The Famous Five" изглежда не е засегнат от тези смущения.

Тази необичайна ситуация би могла да се дължи на факта, че няколко от актьорите в сериала са от Великобритания и имат договор с местен профсъюз, известен като Equity, който не е част от SAG-AFTRA, което позволява продукцията да продължи безпрепятствено. /БГНЕС