Проф. Минчев: За да прокара агресията си, Белград е готов на най-големите абсурди

Арогантността на сръбската политика - отвъд личности и режими - в преследване на абсурден регионален колониализъм бива допълнително стимулирана от беззъбата и хаотична политика на върха на българската държава, която продължава да няма ясна представа за национален интерес и национални приоритети.

Това написа политологът проф. Огнян Минчев в социалната мрежа, предаде БГНЕС.

Поводът за неговия коментар е изказването на Ивица Дачич, сръбски външен министър и бивш говорител на югодиктатора Слободан Милошевич. Както информира БГНЕС Дачич се възмути от отказа на България да „признае съществуването на сръбско национално малцинство“ у нас.

„В Белград са способни да измислят и най-големия абсурд за да прокарат агресивната си политика - откъде може да се вземе "сръбско малцинство" в България, след като ние непрекъснато само сме губили, територии, население в полза на Сърбия?“, заяви проф. Минчев.

Политологът припомни, че „Путин въоръжи режима в Белград до зъби и сега оттам отново надигат глава“.

„Очевидно, уроците от 90-те години са забравени. А и защо не - след като в София цари хаос и безхаберност по отношение на българската национална политика“, подчерта проф. Огнян Минчев. /БГНЕС