Проф. Герджиков: Целта ми е да върна нормалността в политиката

Приех тази номинация, защото вярвам, че всеки от нас трябва да плати цената на това, което е получил и трябва да се опита да върне поне малко от това, което е получил от България.

Това каза номинираният за кандидат-президент проф. Анастас Герджиков по време на церемонията по издигането на кандидатурата му, предаде репортер на БГНЕС.

"Аз не съм политик, а българин, който е готов да плати цената и да поеме отговорността за обединението.

Целта ми е да върна нормалността в българската политика. Не съм партиен кандидат, или партиен член. Затова очаквам подкрепата на всички български граждани.

Очевидно сме в политическа криза с три избори за година – това е зло за страната. На това трябва да противопоставим едно обединение и спокоен дебат по основните теми.

Обединение не означава да се съберат разнопартийни коалиции, а да се съберат партиите по основни неща за обществото. Обединение имаше през и след 2014 г., когато всички партии прегърнаха идеята, че образованието е приоритет, и приеха Стратегия, която донесе изключителни резултати.

Разчитам на всички вас и на голям кръг експерти – подготвяме експертни съвети по всички области, за да ни съветват по всички теми. Не сме избирали Митева за това, че има чин и е военнослужещ – избрахме я за това, че е майка, че се бори за неравноспоставените, и когато трябваше да убеждавам моите приятели, че не съм търсил човек, който да отговаря на стереотипи, и предпочетох човек с кауза.

Чух много негативни неща за себе си, няма да водя компроматна война, надявам се на позитивна кампания. Дедите ни с кръвта си са събрали България в едно и се гордеят с нас.

Слоганът „Наистина обединени“ ни е нужен за това, че само обединени има смисъл", завърши проф. Герджиков.

На 21 ноември 2021г. в учебника по история на България ще бъде отворена нова глава. От българите зависи какво ще пише в нея. Това каза Радомир Чолаков при откриването на церемонията по издигане на кандидатурите на проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева за президент и вицепрезидент.

Той посочи, че може да пише, че е „продължил един кратък, но мрачен период на безпътица, на морална, политическа и икономическа криза”. „Но може да пише и че новият период е бил период на въздигане на духовността, на сигурност, стабилност и съзидателен труд”, каза той.

По думите му какво ще пише в учебника, какво ще научат идните поколения за нас - тези, които живеем днес и които с решенията си определяме бъдещето на страната си, зависи само и единствено от нас.

„Със съзнанието за тази отговорност днес, ние – членовете на ИК за издигане на независими кандидати за президент и вицепрезидент на Република България, учреден съгласно изискванията на закона, представяме пред българското общество нашите кандидати за президент на републиката - Анастас Герджиков и за вицепрезидент Невяна Митева”, каза той и посочи, че в залата са част от членовете на ИК.

Гордея се, че съм родена и живея, създала съм семейство и съм отгледала децата си в България. Благодаря на Бог, че се радвам на три деца и силен, смел и любящ съпруг. С тези думи кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева се обърна към Инициативния комитет.

Така се разви животът ми, че от дете спортът ме научи на дисциплина и себераздаване, с които постигнах национални рекорди, които преди три дни навършиха 33 години. Повече от 3 десетилетия службата ми в името на Родината осмисли живота ми, даде ми чувство на ситугурност и самочувствие.

Работата ми в неправителствения сектор по социални проекти и каузи, личната ми ангажираност за деца с различни нужди ми донесе удовлетвореност.

Взех решение да се включа в изборите, защото вярвам, че е дошло време за обединение. И то зависи от всички нас. Не трябва омразата да осакатява живота ни. Не искам да живеем разделени. Нека сме любящи човеци и всеки да се труди на своята позиция за добруването на България.

Поканата на проф. Герджиков към мен е огромна отговорност. Добротворчеството ще продължава да бъде първостепенна кауза за мен./БГНЕС