„Продължаваме промяната” води след обработени 75.69% от протоколите

Новата политическа формация начело с Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме Промяната" /ПП/, води на предсрочните парламентарни избори сочат данните на ЦИК, публикувани в 12 часа днес въз основа на обработката на 75.69% от протоколите.

Според данните, публикувани на официалния уебсайт на ЦИК, 25.34% от гласоподавателите са гласували за "ПП”. ГЕРБ остава на второ място с 22.43%, а ДПС са получава до момента 13.68%. Българската социалистическа партия е с 10.35% от гласовете. Партията "Има такъв народ" - 9.74% от гласовете.

Още две партии влизат в парламента - "Демократична България" с 5.92% и Партия "Възраждане", получила 4.97%.

Останалите политически сдружения понастоящем не преминават четирипроцентния праг. Преброяването на гласовете продължава.

В изборите за президент на републиката досегашният държавен глава Румен Радев, който се кандидатира за втори мандат, води с 49.40%, подкрепената от ГЕРБ независима кандидат-президентска двойка Анастас Герджиков и Невяна Матеева е на второ място с 22.41%, което сочи към балотаж следващата неделя. Трети е кандидатът на ДПС Мустафа Карадайъ, за когото според данните са гласували 12.37%./БГНЕС

Тагове: