Продължава овладяването на последиците от наводненията в Карлово

Трети ден продължава овладяването на последиците от пороите в Карлово, които наводниха улици, къщи и гимназията по транспорт в подбалканския град.

От снощи отново има преливане на проблемното дере Меден дол, пак има наноси по едноименната улица, каза в предаването Точно днес на Радио Пловдив председателят на Общинския съвет в Карлово Доньо Тодоров. По думите му е необходимо прокопаване на дерето и то възможно най-надълбоко. Тази сутрин е пристигнал камион на военните.

Всяка година се отпускат се средства за почистването на дерето, то периодично се чисти, но дъждовете бяха изключително интензивни и има голяма денивелация на терена, а освен това имаме недобросъвестни граждани, които изхвърлят отпадъци, коментира Тодоров.

Отново всичко е залято, това е една огромна водна маса, която минава през училището и пълни частните домове в близост. Абсолютно безсилни сме да се справим, докато не се спре притока на големите количества вода, заяви директорът на Професионалната гимназия по железопътен транспорт “ Христо Смирненски” Стефан Филчев. Очаква се на място в ранния следобед да пристигне областният управител на Пловдив Ангел Стоев. /БГНЕС и БНР