Природозащитници плажуваха на Алепу

Природозащитници организираха плажуване пред подпорната стена на строежа „Алепу“. Обектът се намира на брега на морето и попада в едноименната защитена местност, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Гражданското недоволството срещу строежа започна през юни и предизвика няколко мирни протеста в страната.

Подпорната стена на Алепу се превърна в символ на корупционния метод, по който се случват нещата навсякъде в държавата ни, заяви организаторът на протеста Кремена Ватева. Тя подчерта, че отново напомнят за екологичните проблеми, от които започна гражданското недоволство през юни.

Заради презастрояването по Черноморието, изсичането на горите, багерите в планините и замърсяването на реките. Заграбването и унищожаването на нашата природа трябва да спре, призовават природозащитниците.

Инициативата е подкрепена от неправителствената организация „Правосъдие за всеки“, Коалиция „За да остане природа в България“, Сдружение „Да запазим Корал“, Гражданска група „Бетономорие“, Фейсбук групата „Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг“ и още неформални обединения на активни граждани, желаещи правова държава и запазена природа. /БГНЕС