Приказката на Пенистън в Куинс Клъб продължава

Британецът Райън Пенистън, който не бе изиграл нито един мач на ниво АТП преди началото на тази седмица, се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите АТП 500 в Куинс Клъб, Лондон, след като победи аржентинеца Франсиско Серундоло с 6-0, 4-6, 6-4 в мач от втория кръг на надпреварата.

180-ят в света Пенистън получи уайлдкард за участие в основната схема от организаторите и се възползва максимално от получения шанс, за да запише два поредни успеха. 26-годишният британец започна ударно двубоя със Серундоло и не даде нито един гейм на съперника си в първия сет, но във втората част аржентинецът реализира единствения пробив, за да изравни резултата. В решаващия трети сет Пенистън взе подаването на опонента си два пъти и по този начин затвори мача след точно два часа игра. За място на полуфиналите в Куинс Пенистън ще спори със сърбина Филип Крайнович, който победи американския квалификант Сам Куери с 4-6, 6-3, 6-4.

За днес програмата на турнира предвижда да се изиграят всички четвъртфинални двубои, като първи на корта ще излязат Алехандро Давидович Фокина и Ботик ван де Зандсхулп, а след това предстоят мачовете Томи Пол - Матео Беретини, Пенистън - Крайнович и Емил Руусувуори - Марин Чилич. /БГНЕС