Превозвачи напуснаха срещата с Петков: Държавата не е на премиера

Бяхме помолени да напуснем срещата, защото министър-председателят заяви, че в тази зала той ще определя правилата и той казва какво се случва и ако на нас не ни харесва това, можем да станем да си тръгнем. Ние това и направихме. Това каза Магдалена Милтенова от Конфедерация на автобусните превозвачи, предаде репортер на БГНЕС.

"Съжалявам, но държавата не е на министър-председателя, България не е на Продължаваме промяната. България не е на нито един министър, каза тя.

България е на всички нас, българските граждани, които сме гласували и сме дали гласа си за тези хора. Така, че това, което се случва в момента, крайното неуважение към нашия бранш, крайното неуважение към български граждани. Фактът, че министър-председателят, има и запис, можете да го видите, може да си позволи да каже: "Ако не ви харесва, станете и напуснете. Вратата е там", е скандално", заяви Милтенова.

Премиерът Кирил Петков е отказал да бъде намален акцизът на горивата, позовавайки се на европейска директива, което обаче се оспорва от превозвачите, които цитират писмо от страна на Европейската комисия.

Това, което следва след провалената среща е, че от 10-ти май превозвачите започва протести. Предварително беше насрочен протест на 18-ти май, който ще се състои, но няма да се изчака до тази дата, така че още от 10-ти май се започва, вероятно с блокади, но това ще бъде уточнено малко по-късно, посочиха превозваческите фирми от транспортния бранш. /БГНЕС