Премиършип гони аутсайдерите, ако не подкрепят "Проект Рестарт"

Последните три отбора в класирането в Премиършип бяха предупредени, че ще бъдат изпратени в Чемпиъншип, ако се опитат да блокират възобновяването на сезона на неутрални терени.

През миналата седмица 20-те клуба от висшата дивизия бяха уведомени, че оставащите мачове от сезон 2019/20 могат да бъдат изиграни само на неутрални терени. Тази идея предизвика недоволство сред аутсайдерите, които не искат да се лишават от фактора домакинство в оставащите си двубои. Брайтън и Астън Вила дори публично изразиха своето несъгласие.

Гласуването на "Проект Рестарт" ще се състои в понеделник сутринта. Daily Mai твърди, че Премиършип предварително е предупредил Норич, Астън Вила и Борнемут, които в момента са в зоната на изпадащите. Ако поддръжката не бъде единодушна, Премиършип ще проведе още едно гласуване и с болшинство от гласовете ще изпрати последните три клуба в Чемпиъншип. По този начин поддръжката на идеята за възобновяване на сезона на неутрални терени се явява най-добрата възможност за тези отбори да избегнат изпадането от Премиършип. /БГНЕС